Ziua de 5 octombrie este desemnată, pe plan internaţional, sărbătoarea profesională a pedagogului. Cu această ocazie, astăzi, a avut loc în incinta Primăriei Cahul şedinţa festivă de felicitare a pedagogilor din instituţiile de învăţămînt şcolar şi extraşcolar subordonate primăriei Cahul: Grădiniţa de copii nr.1 „Ghiocel”, nr.2 „Licurici”, nr.4 „Zîmbetul”, nr.5 „Clopoţel”, nr.8 „Princhindel”, nr.9 „Scufiţa Roşie”, nr.14 „Spicuşor”, grădiniţa de copii din s.Cotihana „Garofiţa”, Şcoala de Arte Plastice, Şcoala de arte „M. Cibotari”, Şcoala Sportivă nr.1 “S.Bondarenco”, Şcoala Sportivă nr.2, Centru de Creaţie a Copiilor „Mioriţa”.  

Primarul oraşului Cahul Dl Nicolae Dandiş, a felicitat cadrele didactice cu ocazia zilei profesionale, subliniînd importanţa activităţii lor în formarea şi perfecţionarea activă a generaţiei viitorului. De asemenea, edilul şi-a exprimat recunoştinţa şi respectul faţă de munca nobilă a pedagogului depusă în asigurarea performanţei în educaţie.

Activitatea pedagogilor a fost apreciată prin dăruirea de flori, înmînarea diplomelor de onoare şi a premiilor reprezentanţilor colectivelor pedagogice. Evenimentul a fost încheiat printr-un scurt recital de muzică susţinut de către profesorii de la Şcoala de Arte din Cahul.