Cu ocazia Zilei Naționale a Culturii, Primarul orașului Cahul, a avut o întrevedere cu oamenii de cultură din oraș.
În cadrul ședinței Dl Nicolae Dandiș a ținut să-i felicite pe lucrătorii din sfera culturii : ”Ziua Culturii Naţionale ne oferă, un bun prilej de a prețui activitatea dumneavoastră în perpetuarea a tot ce înseamnă Frumosul. Este însă și un moment de reflecţie privind responsabilitatea de a conştientiza şi de a promova în rândurile noilor generaţii elementele de tradiţie ale limbii, artei şi culturii naţionale. Vă felicit pentru munca depusă și pentru contribuția dumneavoastră asupra stării actuale și a viitorului artei sub toate formele sale”.

În cadrul întrevederii au mai fost discutate problemele cu care se confruntă oamenii de artă din orașul nostru și au fost solicitate propuneri de acțiuni culturale și evenimente pentru desfășurare în anul 2016.
”Mizez pe aportul și implicarea dvs. în crearea unui Program de acțiuni culturale pentru anul 2016. Dacă fiecare dintre actorii locali din domeniul artei și culturii, Școlile de Artă, Teatru, Muzeul, Ansamblurile de dansuri, Școlile de Muzică și toți ceilalți ar veni cu 2,3 propuneri de acțiuni, atunci în orașul nostru ar exista cel puțin lunar un eveniment cultural de anvergură. Puteți să vă bazați în totalitate pe suportul Primăriei orașului Cahul, împreună putem aduce schimbări esențiale în orașul nostru” a menționat Edilul orașului.
Ziua Națională a Culturii este sărbătorită în Republica Moldova, pe data de 15 ianuarie – ziua de naștere a marelui poet național Mihai Eminescu, din anul 2013.
Serviciul comunicare și relații cu publicul al Primăriei orașului Cahul