Ziua mondială a donatorului de sînge, marcată anual în lume pe data de 14 iunie, s-a desfășurat astăzi la Cahul sub genericul „Cum poți ajuta? Donează sânge! Donează acum! Donează sistematic!”.

Astfel, Ministerul Sănătății în comun cu Centrul Național de Transfuzie a Sângelui au desfășurat colecte mobile în Piața Horelor, unde au fost așteptați toți doritorii de a dona sânge.

În scopul susținerii acestui eveniment, Primăria municipiului Cahul, a oferit 50 de pachete cu produse alimentare pentru cei, care s-au oferit să doneze sînge.

În cadrul decadei de donare a sângelui și în contextul Zilei mondiale a donatorului de sânge vor fi organizate, de asemenea, un şir de activităţi cu scopul de a susţine donările de sânge voluntare şi neremunerate şi de a accentua rolul vital al transfuziilor de produse sanguine în salvarea vieţilor bolnavilor şi îmbunătăţirea sănătăţii acestora, încurajarea cetăţenilor de a deveni donatori de sânge voluntari și sistematici pentru a asigura stocuri suficiente de produse sanguine.