În fiecare an, în a treia duminică a lunii iunie, în Republica Moldova se sărbătoreşte Ziua lucrătorului medical și a farmacistului.
Prezent la activitățile dedicate sărbătorii, Primarul orașului Cahul, dl Nicolae Dandiș a declarat: „Rolul lucrătorului medical într-o societate este vital, mai ales când se vorbește tot mai mult despre importanţa sănătăţii fiecărei persoane în parte. Lucrătorii medicali sunt cei care aduc bucuria continuităţii neamului în fiecare familie, care dăruiesc o rază de speranţă suferindului, tratează boala şi sufletul. Cu ocazia Zilei lucrătorului medical și a farmacistului, vă transmit să aveți parte de sănătate, realizări pe plan profesional și vă adresez mulțumiri pentru neobosita activitate și dedicație sănătății cahulenilor”.

Totodată, în cadrul activităților dedicate Zilei lucrătorului medical și a farmacistului au fost decernați cu diplome unii dintre cei mai de vază reprezentanți ai comunității medicale din orașul Cahul iar în incinta blocului chirurgical al IMSP ”Spitalul Raional Cahul” a avut loc dezvelirea plăcii comemorative în memoria medicului chirurg Igor Zagorschi, cetățean de onoare al orașului Cahul.