La data de 31 august, în oraşul Cahul, a fost sărbătorită Ziua Limbii Române.
Programul acţiunilor culturale a debutat cu depunere de flori la bustul poetului Grigore Vieru din Parcul Central. În cadrul sărbătorii a avut loc şi un concert susţinut de artişti din România. Pe scena din Piaţa Horelor au urcat Ansamblul Coral „Voci Transilvane” din Cluj, interpreta de muzică populară Veta Biriș și Alexandra Ungureanu cu trupa„ the dAdA”.
„Limba a fost și va rămâne simbolul identitar care ne unește, indiferent de locul în care trăim. Avem astăzi ocazia să reflectăm asupra istoriei, civilizației, culturii române și a legăturilor spirituale dintre noi, toți cei care vorbim această limbă. În această zi de sărbătoare, vă adresez îndemnul de a păstra viu acest simbol al unității noastre în beneficiul nostru și al generațiilor viitoare! La mulți ani tuturor celor care vorbesc și prețuiesc limba şi cultura românească! ” a declarat dl Nicolae Dandiş, Primarul oraşului Cahul. În cadrul concertului cu mesaj de felicitare au participat şi DL Cosmin Ungureanu, viceconsulul Consulatului General al României la Cahul şi Dna Adriana Gae, reprezentant al Institutului Cultural Român.

De asemenea, cu ocazia Zilei Limbii Române şi în s. Cotihana a fost organizată o petrecere în aer liber pentru tinerii satului iar în Piaţa Independenţei a fost organizată o expoziţie de păsări de rasă.

Primăria oraşului Cahul, aduce sincere mulţumiri Consulatului General al României la Cahul, Institutul Cultural Român şi Institutului “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni pentru susţinere şi implicare în organizarea manifestărilor consacrate Zilei Limbii Române şi a altor proiecte culturale la Cahul.