An de an, pe 1 Iunie marcăm Ziua Internațională a copiilor, zi în care sărbătorim copilăria, cea mai frumoasă perioadă a vieții.

Cu acest prilej, Primăria muncipiului Cahul a organizat un șir de activități și jocuri dedicate copiilor. Orașul a fost mai vesel și mai frumos ca oricînd, fiind plin de copii, bucurîndu-se de orice activitate și de atmosfera creată, prezența cu ei a părinților și a mai multor oportunități de distracție. Programul zilei a debutat cu parada festivă, după care a avut loc inaugurarea oficială a evenimentului. Cu mesaje de felicitare pentru copii dar și părinți, a venit Primarul municipiului Cahul, dl Nicolae Dandiș și alte oficialități.  

De asemenea, în cadrul evenimentului de inaugurare, a avut loc înregistrarea solemnă a nou-născuților, care au primit cadouri din partea Primăriei muncipiului Cahul. Agenda evenimentului a fost continuată în Parcul Central ,,Grigore Vieru”, unde au fost organizate activități precum: poienița creativă (Școala de Arte Plastice), poienița muzicală (Școala de Arte ,,M. Cibotari”), Poienițe artistice (Centrul de Creație a Copiilor ,,Miorița”), poienița informațională ( A.O ,,Azi”), Poienița karaoke (Fundația Comunitară Cahul), poienița sportivă (A.O. ,,Pas cu Pas”), poienița ,,Școala duminicală” (Catedrala Sf.Arhangeli Mihail și Gavriil) și poienița ,,Orășelul copiilor” (Biserica Creștină Adventistă de Ziua a Șaptea).

Voluntarii Fondului pentru Tineri Cahul am mai desfășurat și activități preum facepainting, loterie, poze la rama personalizată. Voluntarii Centrului Pro-Europa Cahul au oferit baloane copiilor, iar un grup de tineri au oferit din partea Primăriei Municipiului Cahul înghețată gratuit mai multor copii.

O altă activitate frumoasă susținută de Primărie, a fost organizarea unei mese festive pentru copiii familiilor membrilor Asociației Obștești a persoanelor cu disabilități ,,Tăcere”, unde dl Primar, le-a oferit mai multe cadouri din partea Primăriei municipiului Cahul și a unor sponsori.

Totodată, municipiul Cahul i-a avut ca oaspeți, în această zi de sărbătoare, pe Orchestra Națională de Cameră a Sălii cu Orgă (dirijor Rotilă Ilie Croitoru), unde au prezentat un concert excepțional în incinta Universității de Stat ,,B.P.Hasdeu” din Cahul.

Programul activităților a fost încheiat cu un spectacol muzical-coregrafic ,,Copilărie dulce păpădie” prezentat de colectivele artistice ale Palatului de Cultură ,,Nicolae Botgros” în Piața Horelor, urmat de hora de sărbătoare.

Primăria municipiului Cahul aduce sincere mulțumiri, conducerii Palatului de Cultură, colectivelor artistice participante, Consiliului Raional Cahul, Oficiului Stării Civile Cahul, instituțiilor de învățământ, tuturor asociaților obștești, sponsorilor și voluntarilor care s-au implicat în organizarea acestor activități frumoase.