Zilele trecute, în municipiul Cahul, au avut loc mai multe evenimente, axate pe asistența de care beneficiază municipiul Cahul din partea Uniunii Europene și a unor state membre. Astfel, în cursul zilei de 3 decembrie, Excelența Sa, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, dl Jānis Mažeiks, și Excelența Sa, Ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova, dna Angela Ganninger, au avut o întrevedere cu Primarul municipiului Cahul, dl Nicolae Dandiș, la care au discutat despre proiectele care se implementează, în special EU4Moldova: Regiuni-cheie”(implementat de PNUD); EU4Cahul (implementat de ATIC și Ambasada Suediei), modernizarea serviciilor de apă și canalizare, (susținut de Germania și UE) etc., precum și despre nevoile și prioritățile de dezvoltare a orașului.
În cadrul discuțiilor, Primarul municipiului Cahul a evidențiat proiectele care au nevoie suplimentar de acoperire financiară, legate de infrastructura localității și necesitatea susținerii a cât mai multe proiecte de investiții propuse de tinerii antreprenori.
După aceste discuții a avut loc semnarea Memorandumului de Înțelegere între municipiul Cahul și Proiectul UE – GIZ „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova”, prin care se propune creșterea gradului de implicare a societății civile pentru asigurarea transparenței și combaterea corupției. Ulterior a avut loc acordarea Certificatelor de Grant mai multor tineri antreprenori și unor ONG-uri locale de către Ambasadorului Uniunii Europene în Republica Moldova,dl Jānis Mažeiks, rezidenta adjunctă PNUD, dna Andrea Cuzyova, și Primarul municipiului Cahul, dl Nicolae Dandiș, în cadrul Programului EU4Cahul.
Tot în aceeași zi au fost prezentate unele proiecte care vor fi finanțate în cadrul Programului de granturi derulat în cadrul proiectului „Organizațiile societății civile acționează pentru servicii sociale mai bune”, implementat cu suportul Uniunii Europene și Fundației Soros-Moldova, eveniment la care au participat directorul executiv al Fundației Soros Moldova, dl Petru Culeac și Primarul municipiului Cahul, dl Nicolae Dandiș.
Acest șir de evenimente a fost încheiat cu lansarea la Cahul a Campaniei „16 zile împotriva violenței de gen”, finanțată de Uniunea Europeană și implementată de UN Women în parteneriat cu UNICEF. În scuarul Universității de Stat „B.P.Hasdeu” au participat cu mesaje, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, dl Jānis Mažeiks, reprezentanta UN Women în Moldova, dna Dominika Stojanoska și reprezentanta UNICEF Moldova, dna Maha Damaj, și Primarul mun. Cahul în calitate de gazdă a evenimentului.
Moldovan National Youth Orchestra a încheiat șirul activităților din 03 decembrie cu un concert extraordinar.