”Vrem un oraș curat” a fost mesajul copiilor din grădinița nr. 4 ”Zîmbetul” din mun. Cahul. 

Actvitatea a fost organizată cu scopul de a spori cunoștințele copiilor din instutuția preșcolară, privind dauna deșeurilor în natură, inclusiv și cum trebuie să acționeze și să fie responsabili față de resursele consumate și deșeurile generate.

Prin exercițiile individuale și de grup copii au abordat:
 Improvizarea ”bulgărului de zăpadă„ din hărtie, care trebuie aruncat la coșul de gunoi
 Redarea unei noi vieți sticlei, prin ornamentarea ei cu imagini de decor pentru sărbătorile de iarnă și primăvară
 Improvizarea ”Monstrul” de culoare Albastru, Verde, Galben pentru colectarea selectivă a deseurilor , motivînd că fiecare deșeuri își are locul său
 Facem planeta veselă, prin decuparea și aplicarea imaginilor vesele pe poster
 Construcția unei păpuși pentru fetițe din materiale reciclabile (carton, fire textile)
 Construcția mașinilor improvizate pentru colectarea selectivă a deșeurilor din materiale reciclabile (carton, etc.)

Ei sunt mici și fac acțiuni mici, dar prin intermediul copiilor ne dorim să educăm un comportament responsabil al viitorului Planetei. 

Aducem mulțumiri Grădinița N4 "Zîmbetul", Cahul. pentru susținere și implicare, fapt ce cu siguranță va consolida eforturile depuse pentru un oraș curat.

AO ”ActiveWomen” este beneficiară a Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul ”Creşte - ţi copilul Eco - friendly!”.
Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).
Partenerul proiectului pentru Regiunea Sud este Centrul Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale ”CONTACT-Cahul”.
Delegația Uniunii Europene în Republica
GIZ Moldova
Centrul CONTACT-Cahul