La data de 27 iunie curent, Primarul oraşului Cahul, dl Nicolae Dandiş a participat la acţiunile organizate în cadrul vizitei de lucru în raionul Cahul a Preşedintelui Parlamentului Republicii Moldova, dl Adrian Candu.
Preşedintele Parlamentului a avut o şedinţă de lucru cu participarea dnei Elena Bacalu, deputat în Parlamentul RM; dlui Ion Groza, Preşedintele raionului Cahul, primari din raionul Cahul, şefi ai instituţiilor publice locale, agenți economici și reprezentanți ai societății civile. În cadrul vizitei au fost abordate un şir de subiecte şi probleme cu care se confruntă oraşul Cahul şi raionul în general.
Primarul oraşului a solicitat implicarea Preşedintelui Parlamentului în adoptarea de către Parlament în lectură finală a proiectului de lege privind redobîndirea statutului de municipiu pentru oraşul Cahul ( în special privind modificarea cadrului legal prin care mai multe resurse financiare rămîn în teritoriu), alocarea resurselor necesare pentru finalizarea proiectelor de reconstrucţie a străzii Spirin şi a Zonei de Odihnă şi Agrement „Lacul Sărat”.
După şedinţă delegaţia a vizitat strada Spirin din oraşul Cahul, Speakerul dînd asigurări că se va implica în rezolvarea acestei probleme.