Astăzi, dl Nicolae Dandiş, Primarul oraşului Cahul a avut o întrevedere cu dl Grzegorz Pragert, dna Paulina Legutko-Kobus şi dna Ewa Jastrzebska experţi ai Ministerului Dezvoltării Economice al Poloniei, dna Maria Culeşov, director al Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud şi reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor al Republicii Moldova.
      Subiectele abordate în cadrul întrevederii au ţinut de provocările și barierele în vederea realizării politicii de dezvoltare urbană la nivel local cît şi identificarea soluţiilor în vederea dezvoltării urbei. Totodată, experţii au prezentat modele din experienţa Poloniei în elaborarea și punerea în aplicare a politicilor de dezvoltare economică dar şi posibilitatea implementării a unor proiecte în Cahul.


     „Oraşul Cahul este unul dintre cele mai importante centre de dezvoltare economică din ţară. La moment consolidarea regiunilor, centrelor urbane și dezvoltării orașelor-poli de creștere ar trebui să reprezinte o prioritate naţională prevăzută în documentele strategice inclusiv în Strategia Națională de Dezvoltare pentru anii 2016-2020. E o oportunitate importantă să avem posibilitatea de a prelua bunele practici și experiența vastă a Poloniei în domeniul dezvoltării centrelor urbane” a precizat Edilul oraşului.


     Menționăm că, vizita experţilor polonezi se desfășoară în cadrul proiectului „Sprijinul administrației publice în Republica Moldova în implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională a Moldovei pentru anii 2016-2020".