Ieri, Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Excelența Sa dl Yoshihiro Katayama, împreună cu Primarul municipiului Cahul, dl Nicolae Dandiș, au vizitat Școala de Muzică ,,Maria Cebotari” din municipiul Cahul, care a fost reparată capital cu suportul unui grant din partea Ambasadei Japoniei în Republica Moldova și contribuția bugetului local.

Dna Svetlana Mihnea, directorul Școlii de Muzică ,,Maria Cebotari”, a întâmpinat oaspeții cu pâine și sare, prezentând activitățile instituției și venind cu aprecieri și mulțumiri către dl Ambasador, pentru acest proiect care a contribuit la crearea unor condiții mai bune pentru profesorii și elevii Școlii Muzicale. Dumneaei, a prezentat fotografii cum arăta clădirea instituției până la reparație, pentru a vedea impactul acestui proiect.

Dl Primar a evidențiat că instituțiile educaționale și culturale sunt o prioritate pentru municipalitate, și suntem recunoscători pentru oportunitățile de finanțare care ne permit să creem condiții mai bune pentru copii și cadrele didactice.
În cadrul evenimentului, câțiva copii ai Școlii de Muzică ,,Maria Cebotari”, în prezența delegației și a cadrelor didactice ale instituției, au prezentat un recital artistic, în semn de apreciere pentru poporul japonez.

Dl Ambasador Yoshihiro Katayama, a mulțumit conducerii școlii și dlui Primar pentru conlucrarea și realizarea cu succes a acestui proiect.