În perioada 26-27 aprilie curent, la Cahul a avut loc vizita de lucru a delegației formată din reprezentanții Ministerului German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), condusă de către dl Dirk Schattschneider, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe a Germaniei, Ambasadei Germaniei în Republica Moldova, băncii germane KfW, Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Sud.

Scopul vizitei a fost documentarea prvind principalele obiecte unde va fi implementat proiectul de aprovizionare cu apă și canalizare pentru municipiul Cahul, care va fi finanțat cu cca 22 mln euro.

Primarul municipiului Cahul, dl Nicolae Dandiș, împreună cu dl Gheorghe Ghețivu, S.A. "Apă-Canal" Cahul, au însoțit delegația la sediul întreprinderii, stația de pompare de la rîul Prut, stația de tratare și stația de epurare.

Totodată, în cadrul vizitei au fost discutate următoarele etape de implementare a proiectului și mecanismele de conlucrare a instituțiilor în vederea implementării cu succes a acestuia.

delegatie germania2