Zilele trecute la Primăria orașului Cahul au efectuat o vizită o delegație din orașul Curtici, județul Arad, România,  în frunte cu Primarul orașului- Bogdan Ban.

Scopul acesteia a fost identificarea unor domenii de cooperare comună între localități, având în vedere că pe teritoriul orașului Curtici este o zonă economică liberă unde activează mai mulți investitori comuni.

Primarul orașului Cahul, dl Nicolae Dandiș,  a făcut o prezentare mai amplă a orașului, în scopul identificării și stabilirii unor posibilități de cooperare multilaterală între regiuni.

În contextul asigurării unei dezvoltări durabile și creșterea economiei, un rol important este  implicarea activă a Primăriei orașului Cahul în elaborarea unor propuneri de proiecte cu partenerii străini, cît şi luări de poziţii referitor la diverse iniţiative ce vizează cooperarea multilaterală.

Din această perspectivă, Primăria orașului Cahul este interesată de a atrage investitori străini pentru crearea unor noi locuri de muncă, pentru dezvoltarea orașului și a regiunii în ansamblu.