La Cahul a avut loc o vizită documentare a unei importante delegații din partea Uniunii Europene.
Scopul vizitei oficialilor a fost de a se documenta despre proiectele finanțate de UE și implementate în regiunea Cahul, planurile și obiectivele pentru viitor, ce proiecte sint necesare, etc. Delegația de la Bruxelles a fost condusă de dl Nicholas Cendrowicz, însoțit de alți oficiali europeni și dna Magdalena Mueller - Uri, din partea Delegației UE la Chișinău. În cadrul vizitei au participat și dna Andrea Cuzyova reprezentanta rezidenta adjunctă PNUD Moldova, inclusiv, echipa programului EU4Moldova: regiuni cheie și echipa proiectului Start-Up City Cahul.
Vizita a început prin întâlnirea cu dl Nicolae Dandiș, Primarul municipiului Cahul, unde au fost discutate proiectele actuale și oportunitățile viitoare. Primarul a mulțumit pentru suportul acordat și a subliniat oportunitatea valorificării potențialului de cooperare pentru a realiza acțiuni cu impact concret asupra comunităților noastre. În cadrul întâlnirii a participat și dl Sergiu Cornea, Rectorul Universității de Stat “B.P.Hasdeu” din Cahul.
Vizita a inclus, de asemenea, turul Parcului Central ,,Grigore Vieru’’, unde se execută lucrări, precum și întruniri cu unii antreprenori/beneficiari susținuți financiar de UE, prin proiectul EU4Moldova: regiuni cheie. Aceștia au prezentat rezultate tangibile și impactul asistenței UE oferite locuitorilor mun. Cahul și localităților învecinate.
În cadrul vizitei, delegația s-a alăturat și unui eveniment de promovare a brandului regiunii Cahul, organizat pe Piața Independenței.
Programul a prevazut si un spectacol-document, un proiect artistic, organizat de catre UN Women, despre stereotipuri și prejudecăți.