Ieri, 12 septembrie, am avut ca oaspeți la Cahul o delegație organizată de UNICEF Moldova (coordonator Maha Damaj) și oficiali, reprezentanți ai mai multor misiuni diplomatice: Erika Hasznos - Deputat în Parlamentul European, Robyn Prinz, Ambasada SU; Myriam Galland, Prim Consilier al Ambasadei franceze; Peter Buschmann, Ambasada Germaniei în Republica Moldova; Mariko Mori, Ambasada Japoniei; Guido Beltrani, Directorul Agenției Elvețiene în Moldova; Pernilla Nordvall, Ambasada Suediei; Steven Fisher, ambasadorul Marii Britanii; Lorenzo TOMASSONI, Ambasada Italiei; Stella Avallone, Ambasada Austriei.
Delegația a vizitat Grădinița Nr.8, care a beneficiat de suportul financiar în cadrul Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD și UNICEF.
Primarul municipiului Cahul, dl Nicolae DANDIȘ, a adus mulțumiri și a menționat importanța susținerii Uniunii Europene pentru dezvoltarea și modernizarea instituțiilor din municipiu, dar mai ales cele care sunt axate pe educație. În acest context, edilul a atras atenția cît de apreciata este colaborarea cu aceste misiuni diplomatice, cu UE, statele membre și alte state.