Proiectul „Reuniunea Instituțiilor Muzicale, Ediția I” finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, urmează să fie implementat pe parcursul anului curent de Primăria municipiului Cahul cu suportul Ministerului Educației și Cercetării a Republicii Moldova și în parteneriat cu Școala de Muzică „M. Cebotari” din Cahul.

Scopul principal al proiectului este de a întruni la Cahul toate instituțiile de învățământ muzical din Republica Moldova pentru a analiza situația actuală din sistemul de învățământ muzical, abordând provocările cu care se confruntă instituțiile muzicale din Republica Moldova. Proiectul își propune să creeze un cadru de dialog constructiv, să faciliteze schimbul de bune practici și să identifice soluții pentru îmbunătățirea calității educației muzicale în țara noastră și în particular în Cahul.

Evenimentul va include sesiuni de discuții și ateliere practice, oferind o platformă valoroasă pentru colaborare și dezvoltare profesională.
Primăria municipiului Cahul aduce mulțumiri Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, pentru finanțarea acestui proiect. Sprijinul DRRM este esențial pentru promovarea culturii și educației muzicale în regiunea noastră.