A.O. ,,AIESEC Cahul" a lansat proiectul antreprenorial „Educația și motivarea economică a tinerilor din Cahul”, care va fi  implementat în parteneriat cu Primăria Municipiului Cahul și finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului al Republicii Moldova.

Evenimentul s-a desfășurat la data de 29 aprilie curent, în cadrul primei activități planificate - un training pentru echipa de voluntari, prezentat de Crainov Valeria, managerul departamentului logistică, din cadrul companiei Magenta Consulting.

emet1

Pe parcursul a 6 luni, echipa de organizare își propune să desfășoare mai multe activități ca:

Efectuarea unor sondaje pentru radiografierea atitudinii tinerilor din regiunea de sud față de antreprenoriat și lansarea afacerilor;

organizarea unui concurs de idei de afacere;

organizarea unui forum economic pentru tineri, cu participarea antreprenorilor și experților;

elaborarea unui document de susținere a tinerilor antreprenori care să prevadă facilitarea activităților de antreprenoriat și care să fie aprobat de Consiliul municipal Cahul;

eveniment de totalizare prin prezentarea rezultatelor proiectului.

emet2

Acest proiect  vine ca un instrument de pornire a spiritului inovativ al tinerilor din raionul Cahul, prin activități care să stimuleze potențialul antreprenorial și a șanselor de angajare în cîmpul muncii.

Proiectul corespunde cu prioritatea 1 din strategia de tineret a municipiului Cahul, aprobată la finele anului 2016: “Angajare în câmpul muncii şi antreprenoriat prin stimularea potențialului antreprenorial şi a şanselor de angajare în rândul tinerilor, inclusiv pentru grupurile cu oportunităţi reduse.”