În perioada 6-8 iunie, la Cahul s-a desfășurat Turneul de Lupte greco-romane, consacrat Mișcării Olimpice. La a XXI-a ediție au participat circa 100 de luptători ale şcolilor şi cluburilor sportive din R. Moldova.

Scopul evenimentului este promovarea valențelor culturii fizice și sportului, promovarea luptei greco-romane și consolidarea relațiilor de colaborare în domeniul sportului.

Turneul de Lupte greco-romane consacrat Mișcării Olimpice a fost organizat de Primăria municipiului Cahul și Școala Sportiva nr.2.
La deschiderea evenimentului, viceprimarul dna Tatiana Romaniuc a transmis salutări și a urat mult succes din partea primarului municipiului Cahul Nicolae Dandiș.

Tinerii luptători au concurat în 12 categorii de greutate și 4 categorii de vârstă.

Trebuie remarcat faptul, că majoritatea echipelor au câștigat medalii și premii în cadrul turneului.

Din cei 15 luptători din Cahul, 10 au urcat pe podium, câștigând 5 medalii de aur, 1 de argint și 4 de bronz.

Campionii turneului au devenit Alexandru Fulger, Simion Merioară, Pavel Tabuncic, Andrian Dănălachi, Nichita Boșcov. Medalie de argint a câștigat Danu Leonti, iar medalii de bronz au obținut Leonid Panisco, Darius Stoian, Artiom Mincev și Artiom Sandu.

Echipa cahuleană a fost pregătită de antrenorii Școlii Sportive nr.2: Serghei Guglea, Ivan Ivanov, Valeriu Guglea și Ion Cociu.