Tânăra cahuleancă a cucerit medalie de aur la Concursul Republican al proiectelor ecologice ”UP!Eco!”

În perioada 15 februarie – 20 mai 2024 CRCT „ARTICO” a organizat Concursul Republican al proiectelor ecologice „UP!Eco”, ediția a X-a, care a avut drept scop promovarea educației ecologice, dezvoltarea atitudinii responsabile în vederea menținerii echilibrului ecologic și implicarea activă a copiilor și tinerilor în acțiuni de protecție a mediului.

În cadrul Concursului au participat 713 copii și tineri din 78 localități din țară și 102 instituții de învățământ din Republica Moldova. Tinerii au concurat la două secțiuni: Proiect „ECOACȚIUNE” și Spot video „SALVAȚI PLANETA”. Comisia de jurizare, formată din specialiști și experți în domeniu de la Inspectoratul pentru

Protecția Mediului, Centrul Național de Mediu și CRCT „ARTICO”, a evaluat dosarele participanților și a remarcat cele mai reușite proiecte și acțiuni de salubrizare. De asemenea, s-au selectat top 10 proiecte și 10 spoturi video, care au concurat pentru „Premiul de popularitate”.

La disciplina „ECOACȚIUNE”, primul loc, medalie de aur și Diplomă, a câștigat eleva clasei a XI-a B de la Liceul Teoretic ,,M. Eminescu” din Cahul, Podcaliuc Irina, cadru didactic îndrumător - Podcaliuc Elena.

Apropo, anul acesta a fost foarte fructuos pentru Irina: medalie de aur în cadrul Salonului Internațional de Inventică și Antreprenoriat Inovativ, o medalie de argint la Olimpiada republicană la Ecologie și o medalie de bronz la concursul Internațional „Tânărul cercetător”. Mai mult, în anul 2023 ambițioasa și harnica elevă a câștigat o serie de premii prestigioase la competiții și Olimpiade naționale și internaționale.

Exprimăm sincerele felicitări cu prilejul frumoasei reușite a Irinei, dorindu-i realizări deosebite în continuare!