În perioada 24-29 iunie, la Cahul se desfășoară tabăra internațională de pictură „Identitatea prin culoare”, care va uni mai mulți pictori din Republica Moldova, România și Ucraina. Luni, 24 iunie, pictorii s-au întrunit la Palatul de Cultură „Nicolae Botgros” pentru a se cunoaște și a începe procesul de creație.

Gazda evenimentului, primarul municipiului Cahul, domnul Nicolae Dandiș, a salutat participanții taberei și le-a urat sejur plăcut și cu inspirație la Cahul. Dumnealui a subliniat importanța acestui tip de eveniment în promovarea culturii locale și a colaborării internaționale.

Viceprimarul municipiului Cahul, doamna Tatiana Romaniuc, le-a povestit pictorilor mai multe lucruri despre tabără și despre municipiul Cahul: „Am decis să dedicăm acestui eveniment mai mult timp, zile în care ne dorim ca dumneavoastră să vă simțiți bine, astfel încât să aveți inspirația și dorința de a crea.”

De asemenea, în cadrul întrunirii, managerul Centrului de Management al Proiectelor din cadrul Primăriei Municipiului Cahul, doamna Ana Nedelcu, a relatat despre proiectul EU4Culture în cadrul căruia se desfășoară această tabără, dar și despre alte activități care au fost derulate sau urmează a fi implementate.

Participanții și-au exprimat entuziasmul și nerăbdarea de a lua parte la acest eveniment cultural deosebit. Aceștia sunt hotărâți să contribuie la promovarea identității culturale prin arta picturii. Ultima zi a taberei, 29 iunie, se va încheia cu expoziția lucrărilor realizate de pictorii participanți la tabără.

Tabăra internațională de pictură este organizată de Primăria Municipiului Cahul în cadrul proiectului „Cahul - Capitala Cultural-Creativă a Republicii Moldova”. Acest proiect este implementat cu suportul financiar al Uniunii Europene în cadrul proiectului EU4Culture, fiind realizat de Institutul Goethe (lider în implementare), Institutul Francez din Georgia, Institutul Cultural Danez și Czech Centers.