În data de 11 august 2023, în Piața Horelor a avut loc evenimentul de premiere a câștigătorilor celei de-a VII-a ediții a concursului „Cel mai bun elev” și „Cel mai bun student”, organizat de către Primăria municipiului Cahul în parteneriat S.A. BCR Chișinău cu scopul de a susține și motiva tinerii cu performanțe remarcabile la studii și sunt activ implicați în comunitate. În cadrul edițiilor precedente evenimentul de premiere avea loc la începutul verii. Anul acesta a fost luată decizia de a desfășura acest eveniment important pentru data de 11 august, cu ocazia celebrării zilei internaționale a tineretului pentru a sublinia importanța tinerilor în dezvoltarea societății. În cadrul concursului au fost depuse 19 dosare, dintre care 16 elevi și 3 studenți, care au întrunit criteriile de selecție stabilite în regulamentul concursului, și au obținut cele mai bune rezultate academice și extracurriculare pe parcursul anului de studii 2022-2023.
Laureații aceste ediții: elevi - Anastasiu Arina, Apareci Aurica, Basarab Adelina, Camenschih Anastasia, Chirnev Rosina, Chireev Vladislav, Mocanu Dinu, Lîjina Anastasia, Șciochin Nichita, Șchiochin Irina, Caminschi Livia, Movilă Andrei, Negru Elina, Goldur Alexandra, Laura Roșca; studenți - Vulpe Cristina și Fabian Ecaterina au fost premiați cu diplome, flori și premii bănești în valoare a câte 1000 lei fiecare.
Astfel, au fost desemnați câștigătorii titlului pentru anul 2023:
Cel mai bun elev – Stepanova Daria, Liceul Teoretic „Peotr Rumeanțev” din Cahul
Cel mai bun student – Ștefăniță Radu, Universitatea de Stat „B. P. Hasdeu” din Cahul
Câștigătorii au fost selectați în urma unui proces riguros și au fost premiați cu diplome, flori, precum și burse în valoare a 12000 lei pentru fiecare. Premiile au fost decernate de dl Nicolae Dandiș, Primarul municipiului Cahul și dl Anatolie Gancea, managerul filialei Băncii Comerciale Române la Cahul. Felicitări tuturor participanților, părinților și profesorilor care au contribuit la aceste rezultate frumoase.