La data de 21 octombrie curent a avut loc deschiderea oficială a unui nou mini-teren de fotbal cu gazon sintetic în preajma Şcolii Sportive Nr.2 din oraşul Cahul. Acest important obiectiv sportiv a fost realizat în cadrul unui proiect implementat de Primăria oraşului Cahul în perioada mai-octombrie 2016, cu suportul Solidarity Fund Pl în Moldova prin Programul „Fondul Granturilor Mici” finanţat de către Ministerul Afacerilor Externe al Poloniei şi în parteneriat cu Federaţia Moldovenească de Fotbal şi Asociaţia Raională de Fotbal. Elaborat la iniţiativa Primarului oraşului, Dl Nicolae Dandiş, acest proiect contribuie la crearea condiţiilor pentru tineri de a se ocupa cu sportul, a avea unde să se antreneze şi să desfăşoare competiţii.
      „Le mulţumesc partenerilor şi prietenilor polonezi de la Soldiarity Fund Pl în Moldova, Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal pentru gazonul acestui teren, Asociaţiei Raionale de Fotbal, tuturor celor care au fost implicaţi pentru susţinerea acestui proiect. Este unul din proiectele în domeniul infrastructurii sportive care am reuşit să-l realizăm în cîteva luni şi continuăm să lucrăm la altele. Nu este uşor, dar ştiu că putem reuşi multe atunci cînd vrem să facem ceva frumos pentru oraşul nostru, iar motivaţia noastră este alimentată de bucuria beneficiarilor şi rezultatele care le pot obţine ei” - a menţionat Primarul oraşului.
     Tomasz Horbowski, Directorul Soldiarity Fund în Moldova/CIAL, a menţionat că îşi aduce aminte cum arăta acest teren cînd a venit în vizită înainte de a începe proiectul. El a felicitat şi mulţumit Primăriei oraşului Cahul şi tuturor partenerilor pentru realizarea acestui proiect care contribuie la dezvoltarea locală, ceea ce îşi propune şi acest program susţinut de Ministerul Afacerilor Externe al Poloniei. El a urat succes copiilor care se vor ocupa pe acest teren şi să obţină cît mai multe rezultate frumoase.
La activitate au participat mai multe echipe de elevi care se ocupă cu fotbalul şi antrenorii lor, profesori de educaţia fizică, reprezentanţi ai altor asociaţii sportive. Imediat după evenimentul festiv, a fost dat startul unei competiţii între mai multe echipe de fotbal pe noul teren.