În fiecare an, în prima zi de vară se celebrează Ziua Internaţională a Copilului, prilej de a sărbători cea mai frumoasă perioadă din viaţa fiecărui om – copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a aprecia şi iubi copiii şi de a promova bunăstarea copiilor din toată lumea.
În municipiul Cahul, sărbătoarea de astăzi a început cu ,,Parada festivă” organizată de către Primăria municipiului Cahul, la care s-au adunat pici, mai mari și mai mici, însoțiți de părinți și bunici, copii frumoși în haine de sărbătoare cu fețe sclipitoare, deasemenea au participat copiii grupelor pregătitoare și elevi ai claselor primare, conduși de către Fanfara din s. Vadul lui Isac, în Piața Horelor, unde a urmat programul interactiv ,, Copilărie dulce basm” cu DiLiMiCa.
Primarul municipiului Cahul, dl Nicolae Dandiș, împreună cu Președintele Consiliului Raional Cahul, dl Nicolae Dunas, au felicitat toți copilașii din municipiu cu frumoasa sărbătoare, urându-le o copilărie fericită și multe realizări pe viitor, deasemenea dl primar, a oferit sute de înghețate copiilor prezenți la sărbătoare.