În fiecare an, de „Ziua Europei”, celebrăm unitatea și pacea. La #EU4Moldova:Startup City Cahul credem în puterea tehnologiilor de a schimba lucrurile spre bine și de a aduce progresul mai aproape de oameni. 

Iată de ce, în 2022, EU4Moldova: Startup City Cahul alături de Primăria Municipiului Cahul și Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, va marca această zi printr-o serie de evenimente, menite să conecteze comunitățile la tehnologiile informaționale.

Tech Display Day

20 mai – ne dăm întâlnire la „Tech Display Day” în piața Independenței din Cahul, unde vom desfășura mai multe activități în aer liber,  destinate copiilor și adolescenților de vârste diferite. Școlarii sunt invitați să participe la ateliere de robotică, mecanică, matematică interactivă și STEM, alături de Tekwill Academy Kids. 

Studenții de la colegii și școli profesionale sunt așteptați să descopere opțiunile pe care le au în alegerea unei cariere în IT, să participe la discuții în aer liber, alături de profesioniști în domeniul TIC  sau antreprenori, precum și să se înscrie la atelierele de modelare și imprimare 3D susținute de Youth Maker Club. Lucrările vor putea fi admirate în cadrul unei expoziții organizate în contextul evenimentelor dedicate Zilei Europei. 

Conferința ”Ed Tech”

24 mai – participăm împreună la Conferința ”Ed Tech” – eveniment la care sunt așteptați să se conecteze, offline sau online, cadrele didactice, managerii de instituții educaționale, experții în domeniu și toți cei interesați.  Conferința se va desfășura la Palatul de Cultură „Nicolae Botgros” din Cahul și va include câteva paneluri de discuții tematice despre: posibilitățile de inovare a instituțiilor educaționale, noile metode și metodologii de predare necesare pentru pregătirea viitorilor specialiști, transformarea digitală a educației, precum și alte subiecte. 

Cahul Business Summit

25 mai – ne conectăm la „Cahul Business Summit” – cel mai important eveniment local dedicat dezvoltării businessului din regiune. 

La eveniment vor participa oficiali guvernamentali, experți naționali, antreprenori, reprezentanți ai sectorului privat etc. Invitații vor participa la sesiuni de discuții despre perspectivele de dezvoltare economică a sudului țării, atragerea investițiilor, digitalizarea turismului sau a altor sectoare din regiunea Cahul.

Participarea la evenimente este gratuită! Iar unele dintre ele vor putea fi urmărite și online, pe pagina de Facebook Startup City Cahul sau pe privesc.eu.
 
Rămâneți alături de noi!
Evenimentele sunt organizate în cadrul proiectului ”EU4Moldova:Startup City Cahul”, implementat de ATIC, cu asistența financiară a Uniunii Europene, în parteneriat cu Suedia.