La data de 03 februarie 2016 în cadrul campaniei „ Şanse egale pentru toţi copii – într-o societate fără discriminare” lansată de A.O.” Pas cu Pas regiunea Sud” a fost desfăşurat seminarul instructiv cu cadrele didactice din instituţiile preşcolare cu genericul: “Diferiți - după statut, egali in drepturi !”.
Scopul activităţii a fost diminuarea discriminării şi a stereotipurilor faţă de copii HIV pozitivi şi asociații lor în instituţiile preşcolare, prin utilizarea tehnici de storytelling. În cadrul seminarului E. Capitonova medic infecţionist al cabinetului pentru supraveghere şi tratament ARV IMSP SR Cahul a informat cadrele didactice despre căile de transmitere, prevenire şi profilaxie infecţiei HIV, a răspuns la întrebările participanţilor. În cadrul seminarului au fost abordate subiecte ce ţin de, cadrul naţional legal cu privire la asigurarea egalităţii, discriminarea, concepte,cauze şi consecinţe, probleme de stigmatizare şi discriminare a copiilor HIV pozitivi şi asociați lor în instituţiile preşcolare, necesităţile copiilor HIV pozitivi.
Această activitate a fost realizată cu sprijinul Programului Egalitate şi Participare Civică al fundaţiei Soros – Moldova.