Recent, Copenhaga ne-a găzduit cu căldură, la propriu și la figurat, în cadrul Conferinței Connecting Municipalities in Digital Era, unde, alături de politicieni și experți din țări precum Estonia, Danemarca, Moldova, Finlanda, România, Ucraina, Bulgaria, Germania ș.a., am făcut schimb de idei și bune practici privind administrația publică locală digitalizată.

Mun.Cahul este singurul municipiu din țară care are desemnat Viceprimar pentru Digitalizare, deoarece are ca obiectiv prioritar Dezvoltarea și implementarea metodelor tehnologice moderne în vederea creșterii calității vieții în Cahul:

1.Bază de date unică;
2. Servicii publice on-line;
3. Eficientizarea serviciilor prestate de APL;
4. Hartă digitală a infrastructurii existente;
5. Stocarea digitală a datelor;
6. Înscrieri transparente la grădinițe;
7. Promovarea turismului local...ș.a.

În cadrul acestei Conferințe, de asemenea, am stabilit parteneriate ce vor contribui la eficientizarea sistemului educațional local și la promovarea și dezvoltarea zonei Lacul Sărat.
Acestea fiind doar o mică parte a serviciilor ce urmează a fi îmbunătățite cu implicarea fiecărui cetățean. Acest proces va fi unul deloc ușor și în continuă dezvoltare.

Adresăm mulțumiri cu recunoștință European Liberal Forum și Friedrich Naumann Foundation Romania și Moldova, expertului mun. Cahul pentru digitalizare Victor Guzun , Wagner Raimar și Sergiu Boghean pentru organizare, d-lui politician Jens-Kristian Lütken pentru găzduire și tuturor participanților din on-line și off-line pentru generozitatea cu care și-au împărtășit experiența.