La 6 noiembrie 2015, primarul oraşului Cahul Dl. Nicolae Dandiş a avut o şedinţă cu Dl. Valerian Bînzaru, şeful Direcţiei Generale de Dezvoltare Regională din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, cu Dna. Maria Culeşov, Directorul Agenţiei de Dezvoltare Sud, Eugen Lupașcu, șef Secția Management Proiecte ADR Sud, Susanu Dumitru Directorul S.C.”Gebhardt-Construct”S.R.L., cu privire la desfăşurarea lucrărilor la proiectul zonei de odihnă şi agrement “Lacul Sărat”.
Primarul împreună cu cei prezenţi, au efectuat o vizită de lucru la şantierul Lacului Sărat, unde la faţa locului, încă o dată s-au angajat în ceea ce priveşte efectuarea lucrărilor de reabilitare a zonei într-un timp cît mai scurt. De asemenea, au fost discutate perspectivele forării sondei începînd cu anul 2016, pînă atunci urmînd a fi efectuate diverse alte lucrări necesare reabilitării lacului.
 “Reabilitarea zonei de odihnă şi agrement “Lacul Sărat” este un proiect prioritar în dezvoltarea oraşului Cahul şi a regiunii de dezvoltare Sud. Prin reabilitarea şi promovarea zonei de odihnă şi agrement „Lacul Sărat” din oraşul Cahul, se va dezvolta infrastructura de agrement turistic, iar Regiunea Sud va fi integrată în circuitele turistice naţionale şi internaţionale, fapt ce va oferi oportunităţi noi de dezvoltare a oraşului” a specificat Primarul oraşului Cahul Dl. Nicolae Dandiş.
Proiectul “Reabilitarea zonei de odihnă şi agrement “Lacul Sărat” este finanţat de Fondul Naţional de Dezvoltare Regională.