Primăria oraşului Cahul informează deţinătorii plantaţiilor cu viţă de vie despre implementarea Proiectului de Creare a Registrului Vitivinicol din R.Moldova  (perioada de implementare 14.01.2015 – 13.01.2017).

Scopul acestui proiect constă în elaborarea unui registru vitivinicol funcţional şi viabil, conform prevederilor legislaţiei Uniunii Europene, necesar pentru asigurarea trasabilităţii produselor vitivinicole, elaborarea politicilor şi realizarea potenţialului sectorului vitivinicol.

Proiectul va acorda asistenţă gratuită viticultorilor şi vinificatorilor la completarea cererii de înregistrare primară a plantaţiei viticole şi a unităţii de producere în Registrul Vitivinicol.

Înregistrarea primară a Registrului Vitivinicol se efectuează în baza cererii agentului economic sau persoanei fizice şi a declaraţiei pe proprie răspundere privind corespunderea cu cerinţele obligatorii de înregistrare.

Obiecte ale înregistrării sunt parcelele mai mari de 0,15 ha cu soiuri de struguri pentru vin, cu soiuri de struguri pentru masă şi producerea coardelor portaltoi şi coardelor de altoi.

După informaţie şi suport la completarea cererii de înregistrare în Registrul Vitivinicol, poate fi obţinută în:

- Primăria oraşului Cahul, sediul: Piaţa Independenţei, 6, etajul III, biroul nr.319, tel.0299-81462, 0299-53532;

- Agenţia Naţională de Dezvoltare Rurală (ACSA), sediul: or.Cahul, bd.Victoriei, 18, tel.0299-32423, mob.079287015,   e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.