img src="/images/media/Без_названия.png" alt="Без " width="308" " /></p><p><" />Organizati" pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii

(ODIMM) ține să Vă informeze despre implementarea Programului "Femei în Afaceri", destinat în exclusivitate tuturor femeilor din Republica Moldova care doresc să-și inițieze propria afacere.

În toamna anului 2016, Guvernul Republicii Moldova a lansat Programul-pilot "Femei în Afaceri”, care are drept obiectiv promovarea spiritului antreprenorial în rândul femeilor, în special în mediul rural, dezvoltarea și creșterea afacerilor acestora, sporirea accesului la resurse financiare, servicii și tehnologii moderne. Programul cuprinde 3 etape de bază:

Componenta I: "Suport la inițierea afacerii”, destinată femeilor care planifică lansarea propriei afaceri, prevede instruire antreprenorială, consultanță la elaborarea business-planului și ghidare la înregistrarea afacerii (înscrierea pentru această etapă s-a încheiat).

Componenta II: "Suport pentru afacerile nou create”, la care pot aplica întreprinderile înregistrate de la 0 la 24 luni și gestionate de femei. La această etapă vor fi acordate granturi, în baza concursului. Valoarea maximă a finanțării nerambursabile în cadrul Componentei II nu va depăși suma de 165.000 lei/beneficiar, dintre care:

  • 110.000 lei -poate fi utilizat pentru achiziționarea următoarelor articole de investiții:

a)      Echipament tehnologic, utilaj și instrumente de lucru nou;

b)      Instalații de măsurare, control și reglare necesare desfășurării activităților întreprinderii;

c)       Soft-uri necesare pentru eficientizarea activității întreprinderii;

d)      Lucrări de modernizare si/sau extindere a spatiilor de desfășurare a activității afacerii;

e)       Procurarea stocului primar de materie primă.

  • 55.000 lei - constituie grant pentru achiziționarea serviciilor de dezvoltare a afacerii.

Componenta III: "Suport pentru companiile în creștere” este destinată întreprinderilor create și gestionate de femei, active pe piață mai mult de 2 ani, în cadrul căreia vor fi acordate granturi pentru investiții de scară largă și suport consultativ necesar. Această componentă va fi implementată în anul 2019.

In contextul celor menționate, Vă anunțăm ca ODIMM a lansat primul Concurs de granturi din cadrul Programului pentru femeile antreprenoare, doritoare de a-și dezvolta propria afacere. Depunerea formularului de aplicare este posibila doar în forma electronică prin accesarea paginii web a Organizației: www.odimm.mdTermenul limită de aplicare este 30 noiembrie 2017. De asemenea, vă aducem la cunoștință că următoarele două apeluri vor fi desfășurate pe parcursul anului 2018.

Pentru detalii suplimentare vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 22 43 30, la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau sa accesați pagina web: www.odimm.md.