Ieri, 13 septembrie, Primarul municipiului Cahul dl Nicolae Dandiș, a avut o întrevedere cu Excelența Sa, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova dl Peter Michalko; dl Gintautas Baranauskas, Șef Adjunct Secția Operațiuni, Delegația UE; Excelența Sa dna Anna Lyberg, Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova și dl Adam Amberg - Consilier/Șef al Secției Cooperare pentru Dezvoltare, Ambasada Suediei.
În cadrul discuției, au fost abordate mai multe subiecte de importanță locală și regională. Dl Primar, a mulțumit atît UE cît și Suediei pentru suportul financiar, pentru deschidere și receptivitate la propunerile lansate. De asemenea, a subliniat domeniile care au nevoie de asistență în municipiu, dar și în tot raionul, cum ar fi: educația, infrastructura, irigația și prevenirea inundațiilor pe terenurile agricole între municipiu și rîul Prut etc. În special, a fost discutat proiectul care va demara în curînd privind crearea la Cahul a unui Centru regional de excelență și inovații în valoare de cca 7 mln Euro, din partea UE, care va fi gestionat de Suedia.
Ulterior, oficialii au participat în Parcul Central “Grigore Vieru” la sesiunea de discuții publice în cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar MOLDOX, ediția a V-a.