Municipiul Cahul este clasat pe locul II în topul celor mai transparente localități din Republica Moldova. Aceasta este concluzia raportului „Transparența în guvernarea locală: între progres și involuție”, prezentat de către Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”. Pe locul I s-a clasat municipiul Bălți, iar locul III - orașul Cimișlia.

Raportul a monitorizat activitatea administrației publice locale din 60 de unități administrativ teritoriale din Republica Moldova (40 de orașe și 20 cele mai mari sate/comune). Localitățile au fost evaluate și clasate prin următoarele criterii de transparență: accesul la informație, participarea în procesul decizional, bugetarea locală, organizarea și desfășurarea achizițiilor publice, administrarea proprietății publice, etica profesională și conflictul de interese, resursele umane, serviciile sociale, investițiile, întreprinderile municipale și participarea în societățile comerciale.

Această analiză a fost implementată de IDIS Viitorul, în parteneriat cu Institutul pentru Reforme Economice și Sociale din Slovacia (INEKO), cu susținerea financiară a Programului de Asistență Oficială pentru Dezvoltare al Republicii Slovace (SlovakAid). Proiectul a avut ca scop creșterea transparenței, responsabilității financiare și competitivitatea autorităților locale din Republica Moldova.

Persoanele interesate pot accesa întregul raport la următorul link: http://www.viitorul.org/ro/content/topul-celor-mai-transparente-localit%C4%83%C8%9Bi-din-moldova-afl%C4%83-ce-ora%C8%99-s-clasat-pe-primul-loc

Primăria muncipiului Cahul aduce sincere mulțumiri Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” pentru elaborarea acestui raport, cît și celor care contribuie la activitatea instituției conform legislației, normelor și regulamentelor în vigoare.

Vă mulțumim pentru susținere și încredere!