Astăzi, 31 ianuarie 2017, în incinta Consiliului Raional Cahul a avut loc prezentarea studiului de fezabilitate  privind aprovizionarea  cu apă și canalizare în Raionul Cahul, în cadrul proiectului ,,Aprovizionarea cu apă și canalizare în sudul Moldovei”, inițiat cu suportul financiar al Băncii Germane KfW.

Studiul face o analiză a situației în domeniul apă și canalizare în raion, și vine cu soluții și recomandări atît de ordin tehnic, administrativ, dar și calcule financiare necesare proiectului. Acesta se referă la mai multe direcții cum ar fi: renovarea și reabilitarea stației de tratare, stația de epurare a apelor uzate, extinderea rețelei de apeduct și canalizare în orașul Cahul, satul Cotihana și alte localități din raion.

Prezent la eveniment, primarul orașului Cahul, dl Nicolae Dandiș, în urma concluziilor menționate, a mulțumit instituțiilor prezente la activitate și partenerilor:

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (dl Anatol Usatîi, viceministru), Agenția de Dezvoltare Regională Sud (dna Maria Culeșov, director),  GIZ, compania Posch & Partner Consulting Engineers (dl Fritz Schwaiger), Consiliul Raional Cahul (dl Ion Groza, președinte) și în special Guvernului Germaniei prin Banca Germană KfW (dl Michael Pucher), care a anunțat o susținere financiară pentru acest proiect de cca. 22 mln de euro, care, probabil, este unul din cele mai mari proiecte care va fi implementat în raionul Cahul.

Suntem conștienți de responsabilitatea care ne revine ca autoritate locală, și vom colabora cu toți partenerii implicați pentru a asigura cetățenii municipiului și raionului Cahul cu apă potabilă și servicii de canalizare.