Ieri 17.05.2021, Președintele Federației Române de Fotbal, dl Răzvan Burleanu, împreună cu Președintele Federației Moldovenești de Fotbal dl Leonid Oleinicenco, au efectuat o vizită de lucru în municipiul Cahul unde s-au întîlnit cu Primarul municipiului Cahul dl Nicolae Dandiș.
Președintele FRF, a fost însoțit de dl Gabriel Bodescu, secretar general adjunct și dl Mihai Stoichiță, director tehnic, iar președintele FMF, a fost însoțit de dl Serghei Butelschi, director tehnic și de dl Alexei Gheorghiu, Manager al Oficiului regional de dezvoltare “Sud” al FMF. Este prima dată când președinții acestor două federații sunt la Cahul pentru a discuta despre perspectivele acestui sport în capitala de sud a țării. Astfel în perspectiva consolidării parteneriatului dintre federațiile de fotbal din Moldova și România și stabilirea a noi proiecte de colaborare la nivel de asociații și cluburi locale, s-au discutat posibilele direcții de acțiune comună.
În cadrul întrevederii s-a discutat despre identificarea soluțiilor pentru demararea lucrărilor de amenajare a terenurilor cu gazoane artificiale de către FMF (în examinare la moment fiind terenul din s.Cotihana), inclusiv opțiunea de a căuta resurse pentru construcția unui teren municipal de fotbal cu gazon natural, organizarea cursurilor de instruire pentru viitorii profesori/antrenori; despre susținerea echipei locale FC Cahul - 2005 care la momentul actual este clasată pe locul II în Divizia A și care are șanse de promovare în Divizia Națională; dezvoltarea proiectului „FOTBAL ÎN ȘCOLI - CLASE SPECIALIZATE” în municipiul Cahul și asigurarea cu echipament sportiv a elevilor; cât și alte subiecte legate de tematica dezvoltării fotbalului din municipiul Cahul.
La finalul întâlnirii, primarul municipiului Cahul dl Nicolae Dandiș, a mulțumit delegației FRF cât și conducerii FMF, pentru vizită și pentru deschiderea spre o colaborare benefică pentru dezvoltarea fotbalului cahulean.