Renumitul pictor Gheorghe Șoitu, împlineşte astăzi, 7 iulie, o vârstă onorabilă. În această zi specială omagiatul a fost vizitat de o mică delegație, condusă de primarul municipiului Cahul, dl Nicolae Dandiș, care i-a urat maestrului sănătate, multă inspirație în continuarea activității sale și bucurii, trăite alături de familie. 
Gheorghe Șoitu s-a născut în s. Baurci-Moldoveni raionul Cahul pe 7 iulie 1947, în calitate de profesor a reuşit să iniţieze în artă câteva generaţii de învăţăcei, este membru titular al Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova și Cetățean de Onoare al municipiului Cahul.
Lucrările sale intră în colecțiile publice ale Ministerului Culturii al Republicii Moldova, Uniunea Scriitorilor din Moldova, Fondul de Arte Plastice din Moscova, Fondul de Arte Plastice din Moldova, Uniunea Artiştilor Plastici din Republica Moldova, precum și în colecţii private din Rusia, Grecia, Portugalia, SUA, Italia, Israel, România, Elveţia, Germania, Canada, Bulgaria.
Cu ocazia frumoasei aniversări, Primăria municipiului Cahul va organiza o expoziție a tablourilor semnate de pictorul Gheorghe Șoitu.
Îi urăm maestrului Gheorghe Șoitu „La mulţi ani!"