La Cahul primăvara începe cu tradiționalul Festival Internațional de Muzică „Mărțișor” ediția 2016. Festivalul demarează pe data de 1 martie și timp de 9 zile în cadrul acestuia se vor desfășura o serie de spectacole.
Festivitatea de inaugurare a Festivalului va avea loc pe data de 1 martie, cu începere de la ora 16.00, în incinta Palatului de Cultură a orașului. În prima zi a festivalului pe scena va evolua Ansamblul profesionist de muzică şi dans popular „Izvoraşul”.
Pe 2 martie, cu un program artistic, vor evolua ansamblurile folclorice din s. Pelinei și s.Cucoara, r-l Cahul iar pe 3 martie în scenă este așteptat Ansamblul model „Bobocelul”.
La data de 4 martie, începînd cu ora 18.00 pe scena Palatului de Cultură va concerta Orchestra Națională de Muzică Populară „Lăutarii” condusă de maestrul Nicolae Botgros.
Festivalul se va încheia pe data de 10 martie cu un spectacol prezentat de ansamblurile Palatului Culturii din orașul Cahul „Iuventa”, „Nufărul”, „Bobocelul” și studioul teatral „Masca.
Vedeţi mai jos programul complet al Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor” ediția 2016.