A devenit deja o tradiție ca, în ziua de 14 februarie, locuitorii şi autorităţile municipiului Cahul să îi aducă un omagiu poetului Grigore Vieru, care, astăzi ar fi împlinit vârsta de 89 de ani. La eveniment au participat reprezentanții instituțiilor publice, culturale și de învățământ, cetățeni ai mun.Cahul și iubitori ai operei vierene și, nu în ultimul rând, copiii grădinițelor din municipiu.

Un mesaj a fost adresat de către Primarul municipiului Cahul, dl. Nicolae Dandiș, Consulul General al României la Cahul, dl. Gabriel Nicola și vicepreședintele raionului Cahul, dna Tatiana Seredenco.

De-a lungul zilei, la Palatul de Cultură "Nicolae Botgros", Școala de Muzică "Maria Cebotari”, Universitatea de Stat "B. P. Hasdeu" din municipiul Cahul, se vor desfășura activități culturale, dedicate lui Grigore Vieru.

În incinta Palatului de Cultură ,,N.Botgros” sunt expuse lucrările de pictură, grafică și obiecte artizanale ale elevilor și profesorilor de la Școala de Arte Plastice din mun.Cahul și din țară, la concursul național al lucrărilor de artă plastică ,,VIEREANA”, ediția a VII-a.