A devenit deja o tradiție ca, în ziua de 14 februarie, locuitorii şi autorităţile municipiului Cahul să îi aducă un omagiu poetul Grigore Vieru, care, astăzi ar fi împlinit vârsta de 83 de ani.
Ziua a debutat cu depunere de flori a oficialilor municipiului și raionului la bustul poetului , iar în semn de recunoștință pentru creaţia lăsată, s-a organizat un recital de poezii.
La manifestare au participat Primarul municipiului Cahul, dl Nicolae Dandiș, viceprimarul municipiului, dna Tatiana Romaniuc, Președintele raionului Cahul, dl Ion Groza , reprezentanții Direcției Generale de Învățământ Cahul, funcționarii publici din cadrul primăriei municipiului Cahul, profesori și elevi.
Ziua comemorativă a continuat cu mai multe activități culturale dedicate omagierii poetului Grigore Vieru. În incinta Palatului de Cultură ,,N.Botgros” au fost expuse lucrările de pictură, grafică și obiecte artizanale ale elevilor și profesorilor de la Școala de Arte Plastice din mun.Cahul. Totodată, au fost anunțate totalurile concursului lucrărilor de artă plastică ,,VIEREANA”.