O nouă donație de instrumente muzicale a ajuns la Cahul pentru Filarmonica Municipală și Școala de Arte „M. Cebotari”. De această dată este vorba de 3 piane (Ostlind & Almquist, C. Bechstein) și 4 viori din Suedia, Elveția și Austria.
Un pian cu coadă de 2 metri - C.Bechstein, o pianină și o vioară vin din Suedia, or. Malmo, de la Dinu Serfezi, un muzician al Filarmonicii din Malmo și membru al Fundației Internaționale Crescendo. Pianul cu coadă C. Bechstein a fost procurat datorită strângerii de fonduri organizată de Cvartetul Suedez de Coarde. Dl Paul Lorenger din Germania, dansator de balet, a adus cu mașina personală 3 viori de la Viena din atelierul Geigenbaumeister Wilfried Ramsaier-Gorbach, în care instrumentele Filarmonicii din Viena sunt întreținute. De asemenea, printre donațiile de instrumente muzicale se regăsește și o pianină din Elveția. În timpul apropiat, Școala de Arte „M. Cebotari” va primi și un pian cu coadă de 1,5 m.

Primăria municipiului aduce sincere mulțumiri dlui Ilie Croitoru, directorul Filarmonicii Municipale Cahul și prietenilor noștri din Fundația Internațională Crescendo, cât și tuturor celor care au donat și s-au implicat în realizarea acestei activități extrem de importante pentru instituțiile muzicale din Cahul.

Filarmonica Municipală Cahul