O autospecială pentru colectarea și transportarea deșeurilor menajere a fost oferită municipiului Cahul cu asistența financiară a Uniunii Europene.

02 iulie 2021 -- Municipiul Cahul și zona învecinată vor beneficia de servicii moderne de colectare și transportare a deșeurilor menajere. O nouă autospecială a fost oferită astăzi municipalității Cahul de către Programul EU4Moldova: Regiuni-cheie. Valoarea achiziției este de 64.000 EURO, bani acordați cu asistența financiară a Uniunii Europene.

Unitatea de transportare are capacitatea de 18 m3, asigură un grad mare de compactare a deșeurilor și are în dotare parametri sporiți pentru securitatea și confortul operatorilor.

De noile servicii vor beneficia, pentru început, peste 45.000 de locuitori ai mun. Cahul și zona învecinată.

Astfel, parcul Gospodăriei Comunal Locative Cahul, întreprindere ce asigură serviciile de colectare și transportare a deșeurilor din mun. Cahul și suburbii a fost mărit. Șoferii și personalul care vor opera autogunoiera au fost instruiți în utilizarea noii unităţi de transport.

,,Aducem sincere mulțumiri Uniunii Europene pentru susținerea serviciului de evacuare a deșeurilor menajere solide a municipiului Cahul prin oferirea autospecialei care va asigura un grad mai mare de salubrizare, inclusiv un aspect mai curat al municipiului și a zonei învecinate Cahul. Autospeciala va fi gestionată de către Î.M.,,Gospodăria Comunal Locativă’’ Cahul. Unitatea de transport a fost transmisă astăzi 02 iulie 2021, când cahulenii sărbătoresc aniversarea a 519 ani de la prima atestare documentară a localității’’, menționează Nicolae Dandiș, Primarul municipiului Cahul.

„Programul EU4Moldova: Regiuni-cheie” susţine, cu asistenţa financiară a Uniunii Europene, dezvoltarea regiunii cheie Cahul pentru a asigura oamenilor servicii de calitate şi condiţii mai bune de muncă şi de trai. Împreună modernizăm regiunea Cahul”, susţine Dumitru Parfentiev, manager de componentă în cadrul Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie.

Programul„EU4Moldova:regiuni-cheie” (2019-2024) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, prietenoasă mediului, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții. Programul are un buget total de 23 mln. euro, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).