În data de 28 mai, în cadrul Forumului „Abilitarea orașelor inteligente din Republica Moldova”, am fost invitați să împărtășim din experiența noastră privind succesele și provocările întâmpinate în implementarea soluțiilor tehnologice moderne în mun. Cahul.

În cadrul prezentării, dna. Viceprimar Stella BĂDIN, a subliniat importanța unei viziuni, a suportului financiar și a resursei umane:„În lumea digitală de astăzi, este esențial să ne adaptăm și să ne îmbunătățim serviciile pentru a răspunde nevoilor în continuă schimbare ale cetățenilor și companiilor noastre. Construirea unei societăți digitale este un proces deloc ușor, deoarece rezultatele palpabile pot fi simțite mai greu față de proiectele de infrastructură. Utilizarea soluțiilor inovatoare potrivite, în toate domeniile vieții, contribuie la eficientizarea costurilor, a resurselor, la creșterea calității, competitivității și nivelului de trai acasă.”

Prezenți la eveniment au fost Cătălina Plinschi, secretara de stat al Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Adam Grodzicki, șeful adjunct de Cooperare în cadrul Delegației UE în Moldova, Andrea Cuzyova, reprezentanta rezidentă adjunctă PNUD în Moldova, Jan Demidovitš-Mekeläinen, ofițerul de programe al

Delegației UE în Moldova, primari și reprezentanți ai orașelor Alba Iulia, Iași, Chișinău, Ungheni, Strășeni, Edineț și alți invitați relevanți domeniului Smart City.
Primaria mun.Cahul aduce mulțumiri Programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD și UNICEF, pentru organizarea acestui Forum de schimb de bune practici și pentru susținerea financiară întru dezvoltarea municipiului Cahul si Regiunii.