PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CAHUL ESTE FINALISTĂ A PROGRAMULUI “COMUNITATEA MEA” ȘI VA BENEFICIA DE ÎNCĂ UN GRANT DE CCA 200 MII DOLARI

Ieri, 20 septembrie 2018, la Chișinău, Primarul mun. Cahul, Dl Nicolae Dandiș, a semnat Memorandumul de cooperare cu Programul “Comunitatea Mea”, conform căruia părțile își asumă angajamentul de a colabora și a realiza scopurile propuse în Program.
În cadrul unui concurs de proiecte, unde au participat cca 200 de primării din țară, Municipiul Cahul a fost selectat ca partener și beneficiar al acestui Program de asistență al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), implementat de IREX. Finanțarea oferită în cadrul programului „Comunitatea Mea” își propune să susțină autoritățile publice locale pentru a asigura o guvernare eficientă, transparentă și responsabilă față de cetățeni. Beneficiarii acestui Program vor beneficia de consultanță, asistență informațională și instruiri pentru a putea oferi servicii publice de calitate cetățenilor. Va fi elaborat un Plan de Acțiuni Comun pe mai multe domenii. Fiecare proiect beneficiar va avea și componenta de infrastructură, iar Primăria mun.Cahul a inclus realizarea unui proiect de iluminare stradală a străzii principale care traversează localitatea de la sud la nord (str.Vasile Alecsandri, Pr. Republicii, str. Dunării și un sector din șos.Griviței).

semnarea acord2