La 6 octombrie, municipiul Cahul a fost vizitat de o delegație din Japonia, formată din funcționari ai administrației municipiului Tomi, condusă de primarul municipiului, Dl Toshio Hanaoka, și soția sa. Împreună cu delegația din Japonia a fost prezent și Excelența Sa, Dl Vasile Bumacov, Ambasadorul Republicii Moldova în Japonia, care a și facilitat stabilirea acestei relații de colaborare. 
În cadrul întâlnirii a fost semnat Memorandumul de colaborare dintre municipiul Cahul și municipiul Tomi. Primarul municipiului Cahul, dl Nicolae Dandiș a prezentat oaspeților informații generale despre localitatea noastră ca și capitala de sud a țării, a mulțumit Dlui Ambasador pentru sprijinul în începutul acestei relații de prietenie și a evidențiat posibilele direcții de cooperare între municipalități. 
Delegația, de asemenea, a efectuat o vizită și la Liceul Teoretic "I. Creangă" din Cahul și a admirat o expoziție de lucrări a elevilor Școlii de Arte Plastice din Cahul.
Ambii primari exprimîdu-și convingerea că atunci când există voință și viziune clară din ambele părți, cooperarea va da rezultate în proiecte concrete indiferent de distanța care ne desparte.