Duminică, 15.10.2023, între orele 09:00 – 13:00 în zonele Centrelor Comerciale JYSK și Europa Plus din mun. Cahul se va desfășura „Maratonul Resuscitării - ediția a IV-a”.

Activitatea este organizată de către Secția Organizare a Protecției Populației și Situații Excepționale „SUD” a Centrului Republican de Instruire (cu statut de Direcție) al IGSU MAI R. Moldova și AO „Pro-Lumina”, în comun cu echipa SMURD a Direcției Situații Excepționale mun. Cahul, Spitalul Raional Cahul, I.P. Colegiul de Medicină Cahul și Echipa Elementului de Suport Civil Militar al Ambasadei SUA.

Aceasta se desfășoară cu ocazia „Zilei Europene a Resuscitării”, marcată în fiecare an la data de 16 octombrie, prin manifestări ce au drept scop educarea populației în ceea ce privește acordarea primului ajutor unei persoane care a suferit un stop cardio-respirator.
Activitatea noastră cuprinde explicarea și demonstrarea practică a procedeelor de prim ajutor și auto-ajutor pentru ca fiecare persoană să le poată însuși și aplica, în vederea reducerii numărului de decese înregistrate din această cauză.