Luni, 14 februarie 2022 s-au împlinit 87 ani de la nașterea marelui poet − Grigore Vieru, unul dintre inițiatorii şi liderii mişcării de renaştere naţională. Poetul care a cântat dragostea de patrie, neam, mamă, femeie și natură, a lăsat un întreg tezaur în vers nu numai pentru toți românii, dar și pentru toți cei care pun preț pe valorile general-umane.
Primarul municipiului Cahul, dl Nicolae Dandiș, E.S. Consulul General al României la Cahul, dna Anca Corfu, Episcopul Basarabiei de Sud, Preasfințitul Veniamin, Părintele Constantin Necula, Prof. Univ. Dr și Decan al Facultății de Teologie ,, Sfântul Ierarh Andrei Șaguna” din Sibiu, Șeful Direcției Generale Învățământ, dl Valeriu Baban, reprezentanți ai Instituțiilor publice și de învățământ din municipiul Cahul, Consilieri municipali, precum și cei care apeciază creația viereană, au depus flori la bustul poetului în Parcul Central care-i poartă numele.
Cu arta poetică inedită și viguroasă, cu metaforele sale înaripate, cu taina creației, Grigore Vieru este și va fi mereu prezent în viața noastră.