La 28.01.2016, în incinta Consiliului raional Cahul, a avut loc lansarea proiectului „Aprovizionarea cu apă şi canalizare în sudul Moldovei”.
La evenimentul de lansare au participat; Dl Vasile Bîtcă, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Dl Ion Groza, președintele raionului Cahul, reprezentanții Ambasadei Germaniei la Chișinău, Consulatului General al României la Cahul, Băncii Germane KfW, ADR Sud, Întreprinderii Municipale „Apă-Canal” Cahul, primarii localităților vizate de proiect, funcționari din cadrul Primăriei orașului Cahul și Consiliului raional Cahul.

 Evenimentul a fost moderat de primarul oraşului Cahul Dl Nicolae Dandiş. Edilul oraşului a menţionat că: „oraşul Cahul şi întreaga zonă de sud a R.Moldova, este recunoscătoare Guvernului Germaniei și tuturor instituțiilor implicate, pentru contribuţia generoasă la îmbunătăţirea condiţiilor de trai prin asigurarea serviciilor de calitate cetăţenilor precum aprovizionarea cu apă potabilă şi canalizare. Acțiunile și eforturile noastre sunt încununate de succes, cînd avem astfel de parteneri și instituții deschise să ne ajute”. Tot cu această ocazie, primarul orașului, și-a exprimat speranța că Dl Ministru, ne va acorda în continuare susținere pentru finalizarea din sursele Fondului Național de Dezvoltare Regională (FNDR) a celor două proiecte în curs de implementare: „Reparația străzii I.Spirin” și „Reabilitarea Zonei de odihnă și Agrement Lacul Sărat Cahul”, ambele deosebit de importante pentru orașul Cahul.

 La etapa iniţială proiectul prevede realizarea studiului de fezabilitate cu suportul Băncii Germane KfW prin intermediul companiei austriece Posch&Partners Consulting Engineers. Acest studiu are mai multe obiective care se referă la stația de tratare, stația de epurare precum și îmbunătățirea întregului sistem de aprovizionare cu apă și canalizare în raionul Cahul.
Proiectul „Aprovizionarea cu apă şi canalizare în sudul Moldovei” va fi implementat cu suportul financiar al Băncii Germane KfW şi are un buget de 800 000 euro. După acest eveniment, Primarul orașului Cahul Dl Nicolae Dandiș și Președintele raionului Cahul, Dl Ion Groza, au avut o ședință cu reprezentanții din R.Moldova a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru a discuta perspectivele și oportunitățile de realizare a unor proiecte cu suportul acestei instituții, în raionul Cahul.