Pe 2 iulie 2024, a avut loc lansarea monografiei colective intitulate „Cultura promovării imaginii orașului Cahul”, coordonată de dr. Marina Miron și dr. Elisaveta Iovu-Macari, publicată de Editura Știința în 2023. Evenimentul s-a desfășurat în contextul împlinirii celor 522 de ani ai municipiului Cahul de la prima atestare documentară (și a marcat, de asemenea, lansarea numărului revistei „Dialogica” dedicat orașului Cahul).

Primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș, a apreciat ideea acestei monografii considerând-o un cadou valoros de ziua localității.

Evenimentului a fost onorat de personalități remarcabile din mediul academic și cultural, care au contribuit la apariția acestei monografii: directorul proiectului, dr. habilitat în filologie și profesor universitar, Aliona Grati; dr. în filologie, Diana Dementieva; secretarul general al Academiei de Științe a Moldovei, dr. habilitat în istorie și în studiul artelor, Liliana Condraticova, dr. în istorie, Marina Miron, dr. în filologie, Elisaveta Iovu-Macari, dr. în filologie, Rodica Gotca; specialistul în studiul artelor, Alla Ceastina, dr. în studiul artelor, Natalia Procop, și dr. în economie, Viorel Miron.

Volumul „Cultura promovării imaginii orașului Cahul” a apărut în cadrul Programului de Stat „Cultura promovării imaginii orașelor din Republica Moldova prin intermediul artei și mitopoeticii”, derulat de Universitatea de Stat din Moldova, sub direcția profesorului universitar dr. habil. Aliona Grati, editarea lui fiind susținută de Primăria Municipiului Cahul.