Lansarea de carte a autorului Iulian Rusanovschi, organizată pe 14 februarie, de Primăria municipiului Cahul, în cadrul proiectului EU4Culture a întîlnit în Sala de Festivități a Universității de Stat „B.P.Hasdeu” studenți, profesori, bibliotecari, oficiali ai autorităților publice locale, preoți, reprezentanți ai societății civile și mulți alți amatori ai cărții. Publicului cititor i-a fost prezentată trilogia „Războiul Monumentelor”, lucrare ce reprezintă efortul de a scoate la lumină evenimentele istorice ale țării, ascunse metodic în perioada sovietică, vorba fiind, în special, de nimicirea și uitarea monumentelor dedicate eroilor martiri ai României Mari.

Tatiana Romaniuc, viceprimarul municipiului Cahul a salutat apariția celor trei volume a cărții, precum și toată munca depusă, de-a lungul anilor, pentru refacerea și edificarea monumentelor, respectiv pentru păstrarea memoriei celor căzuți pentru patrie și adevăr.
La discuții au participat, de asemenea vicepreședintele raionului Cahul Tatiana Seredenco, prorectorul USC „B.P.Hasdeu” Ion Ghelețchi, arhimandritul Casian Teoreanu de la Episcopia Basarabiei de Sud.