Programul zilei a început cu un concert festiv în Cotihana, locul de baștină a îndrăgitei interprete Ioana Căpraru. A fost o atmosferă cu emoții și multă voie bună și plină de surprize.
Tot cu această ocazie, locuitorii orașului și nu numai, au avut parte de un concert extraordinar în Cahul, în Piața Independenței. Vedeta din România, Holy Moly, a dat startul serii fiind un adevărat generator de distracție. Renumita interpretă de muzică populară, Ioana Căpraru i-a adunat pe toți în horă de sărbătoare, iar Zdob și Zdub împreună cu Frații Advahov au încins atmosfera serii printr-un recital impresionant.
Publicul a primit foarte călduros oaspeții speciali și dispoziția a fost la maxim.
Și pentru că a fost zi de sărbătoare, cu mesaje de felicitare au venit Primarul municipiului Cahul, dl Nicolae Dandiș, deputatul dl Ion Groza, și președintele raionului Cahul, dl Nicolae Dunas.
În cadrul evenimentului, dl deputat Ion Groza i-a înmânat primarului Nicolae Dandiș o diplomă de apreciere din partea Parlamentului R.Moldova, pentru activitatea prodigioasă în dezvoltarea localității.