La data de 14 februarie 2017, la Cahul, prin poezie și cântec a fost marcată ziua aniversării a 82 de ani de la nașterea poetului Grigore Vieru.

Șirul evenimentului a început cu depunerea de flori la bustul poetului, expoziție de carte și un recital de poezie susținut de către Studioul Teatral ,,Masska” și Centrul de Creație a Copiilor ,,Universul” (com.Zîrnești).

Prezent la eveniment, primarul orașului Cahul, dl Nicolae Dandiș, a vorbit despre importanța operei și creației lui Grigore Vieru în cultivarea dragostei și mîndriei față de țară. Deasemenea, a mulțumit Guvernului României pentru suport, prin intermediul Institutului Cultural Român, datorită căruia, a fost posibilă inaugurarea bustului la Cahul, din anul 2014.

În cadrul activității culturale dedicate poetului, au fost prezenți și dna Anca Corfu, Consulul general al României la Cahul, dl Ion Groza, Președintele Raionului Cahul, dl Arcadie Suceveanu, președintele Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, scriitorul Vladimir Beșleagă și poetul Teo Chiriac, dl Oleg Danilceac, prorector al Universității ,,B.P.Hasdeu” din Cahul, funcționari publici, profesori, elevi și locuitori ai orașului Cahul.

Ulterior, cei prezenți s-au îndreptat la Universitatea de Stat ,,B.P.Hasdeu” din Cahul, unde a fost organizat medalion literar-științific cu genericul ,,Grigore Vieru – poet al valorilor spirituale.” În cadrul întîlnirii a avut loc prezentarea cărții poetului Teo Chiriac: ,,Sufletul meu de pînă la Big Bang”.
Programul a urmat cu versuri recitate de către elevii liceului teoretic ,,Ion Creangă” din orașul Cahul, în cadrul Bibliotecii raionale pentru copii ,,Grigore Vieru”, unde dl Arcadie Suceveanu, a prezentat cărțile sale pentru copii ,,Întrebări colorate” și ,,Ciupercuța Balerină”.
La finele zilei, activitățile culturale au fost încheiate cu un recital muzical-poetic intitulat ,,Cu numele tău”, la Palatul de Cultură din orașul Cahul.

Primăria orașului Cahul mulțumește tuturor instituțiilor implicate în organizarea activităților culturale consacrate omagierii poetului Grigore Vieru la 82 de ani de la naștere: Secția Cultură a Consiliului Raional Cahul, Consulatul General al României la Cahul, Universitatea de Stat ,,B.P.Hasdeu” din Cahul, Direcția Generală Învățământ Cahul, Biblioteca raională pentru copii ,,Grigore Vieru” din orașul Cahul, Palatul de Cultură din Cahul și altor instituții din raion care au organizat activități dedicate acestei zile.