Astăzi, 28 aprilie 2017, pe stadionul ,,Atlant” din municipiul Cahul, s-au desfășurat, organizate de către Centrul militar teritorial Cahul, în comun cu instituțiile de învățământ din municipiul Cahul și administrația publică locală.

Prezent la eveniment, primarul municipiului Cahul, dl Nicolae Dandiș, a salutat participarea tinerilor în cadrul acestei competiții, și le-a urat succes și performanțe mari și implicare în cît mai multe activități sportive în promovarea unui mod sănătos de viață.

Programul activităților a inclus participarea la următoarele probe sportive: alergare 100 m, alergare 1000 m, tracțiune în brațe la bară fixă, aruncarea grenadei, ridicarea greutății, ștafeta 4x10m, montarea-demontarea pistolului mitralieră și tragerea otgonului.

În cadrul competițiilor au participat 14 echipe, din cadrul liceelor din mun.Cahul, liceelor din or.Cantemir, Colegiul ,,Iulia Hasdeu” și Colegiul de medicină din municipiul Cahul.

În urma clasamentului general, pe locul I s-a clasat echipa liceului teoretic ,,Dimitrie Cantemir”, or.Cantemir, locul II – Colegiul ,,Iulia Hasdeu” din Cahul, iar locul III, a fost ocupat de școala profesională nr.2 din muncipiul Cahul.

Scopul evenimentului a fost promovarea sportului, tradițiilor militare și a patriotismului în rîndul tinerei generații și sporirea gradului de recrutare pentru serviciul militar în termen.

Primăria municipiului Cahul aduce sincere mulțumiri Centrului Militar teritorial Cahul, Consiliului raional Cahul, brigada 3 de infanterie motorizată ,,Dacia” și tuturor instituțiilor implicate în organizarea acestei activități.